Chec de Craciun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul alb: 4 oua, 1 cana de zahar, 4 linguri de apa, 1 cana de faina, 1/2 plic praf de copt, 4 linguri de ulei, 4 linguri nuca de cocos, esenta de vanilie,
  • Aluatul de cacao: 4 oua, 1 cana de zahar, 4 linguri de apa, 3/4 cana de faina, 1/4 cana cacao, 1/2 plic praf de copt, 4 linguri de ulei, un praf de sare

Mod de preparare

Se prepara intai aluatul de cacao: Se bat albusurile spuma tare. Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic, se amesteca si - in momentul in care devine un sirop gros - se adauga peste albusuri. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu. Apoi uleiul in fir. In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit 20-25 min, la 180 grade. Se face proba scobitorii. Se lasa la racit, apoi se decupeaza forme (stelute, inimioare, cercuri).

Aluatul alb se prepara la fel.

Intr-o tava de chec, se toarna un strat subtire din aluatul alb, apoi se aseaza stelutele perpendicular pe fundul tavii, una dupa alta, cat tine tava. Deasupra se toarna restul de aluat alb. Se coace la fel ca orice chec. In final se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise