Chec tunel cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • separate
  • 2 cami faina
  • 2 cani de zahar
  • o lingura praf de copt
  • o lingurita scortisoara
  • un varf de sare
  • 180ml apa
  • o jumatate cana ulei vegetal
  • 1/4 lingurita sare de lamaie
  • 3 cani de capsuni
  • proaspete(eu am folosit:150 g de zmeura
  • 200g de ananas
  • un mar si o banana)si 2 cani si jumatate de smantana pentru frisca.

Mod de preparare

Se lasa ouale la temperatura camerei,30 de minute.Intr-un castron se combina faina,o cana de zahar,praful de copt,scortisoara si sarea.Intr-un alt castron se bat cu telul galbenusurile,apa,uleiul.Intr-un alt castron se bat albusurile si sarea de lamaie la viteza medie pana cand spuma formeaza creste moi.Se incorporeaza in mixtura cu galbenus si se adauga si faina amestecata cu zahar,praf de copt si scortisoara.

Se pune usor cu lingura,intr-o forma de copt cu gaura la mijloc de 25 cm,neunsa.Se trece cu cutitul prin compozitie pentru a elimina bulele de aer.Se coace pe raftul inferior al cuptorului timp de 60 de min,pana cand aluatul nu mai revine la loc,daca este atins.Se rastoarna imediat forma si se raceste complet.

Se taie pe orizontala 3cm din partea de sus a checului si se da deoparte.Cu un cutit se taie un tunel adanc de 4 cm in partea de jos a checului.Se scoate checul din tunel si se pastreaza pentru alte utilizari.Intr-un castron mare racit,se bate smantana pana se ingroasa,se adauga treptat restul de zahar,batand pana face creste tari.Se combina o cana de frisca cu fructele taiate(la capsuni folositi doar 2 restul se opreste pentru ornament).

Se umple,tunelul,cu amestecul de fructe si se pune la loc felia de deasupra.Se imbraca in frica checul si se orneaza cu capsuni(eu am ornat cu zmeura).Se da la rece si poate fi servit in 2 ore,insa este mult mai bun a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise