Cheesecake cu afine

Timp pregatire
2700 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 300 gr biscuiti fragezi
  • 150 gr unt
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza vaci cremoasa
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri smantana
  • o esenta de vanilie
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru topping:
  • 500 gr afine
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 1 pliculet gelatina

Mod de preparare

Se sfarama biscuitii , untul se topeste si se amesteca cu biscuitii pana capata consistenta unui aluat . Se aseaza aceasta compozitie pe fundul unei tavi de tort detasabila si se lasa la frigider pana este gata crema.

Separat se mixeaza branza cu zaharul pana se omogenizeaza complet , se adauga pe rand cate un ou mixandu-se bine inainte de a adauga fiecare ou. Se pune apoi esenta de vanilie , zeama de lamaie , praful de sare si la sfarsit smantana .

Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se coace la foc potrivit cca. 40 minute , daca are tendinta sa se rumeneasca deasupra ,se acopera ci o folie de copt .

Se incearca cu scobitoarea pentru a scoate prajitura exact la momentul potrivit . Se lasa la racit.

Se amesteca fructele cu zaharul si se fierb pana incep sa se lege. Se adauga gelatina dizolvata in 2 linguri de apa rece si se lasa apoi fructele la racit .

Se scoate prajitura din forma , se aseaza pe un platou si se toarna deasupra fructele . Se lasa la rece timp de 2 ore sa se inchege glazura de fructe , se portioneaza , si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise