Cheesecake cu dulceata de visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 500 gr de biscuiti (cu cacao sau fara, cu ovaz, fitness, oreo etc), 250 gr de unt sau 1 pachet de margarina pt copt (dar in cazul asta trebuie sa pui putin la cuptor, 20 de min. Daca faci cu unt nu mai pui in cuptor ci doar in frigider.)
  • Crema de branza: 500 ml de frisca, 350-400 gr de branza proaspata de vaci, 2 pliculete de gelatina, 2 cani de zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, gem

Mod de preparare

Biscuitii ii dai prin blender si ii amesteci bine cu untul topit sau cu margarina. Aranjezi in tava si apesi bine cu fundul unui pahar. E bine sa ai tava pt tort care are peretii detasabili. Daca nu ai, poti sa pui folie de plastic intr-o tava obisnuita rotunda, dar o sa te chinui destul sa il scoti. Cand folosesti unt, pui tava la frigider. Daca e cu margarina, pui la cuptor 20 de min, lasi sa se raceasca si apoi pui in frigider, dar sa nu folosesti folie de plastic in cazul asta.

Incepi sa pregatesti crema de branza. Gelatina o topesti in 1/2 de cana de apa pe foc mic pana nu mai vezi brobonelele, apoi o lasi sa se raceasca putin. Branza cu zaharul pudra si zaharul vanilat le amesteci bine in blender sau cu mixerul, adaugi gelatina in timp ce merge mixerul sau blenderul. Bati bine frisca si le amesteci apoi pe toate. Amestecul il aranjezi peste biscuiti si pui la frigider peste noapte sau pentru 16 h. Dupa ce scoti din frigider, topesti la fel gelatina, o amesteci cu gemul preferat si aranjezi peste crema de branza si mai lasi la frigider vreo ora sau doua.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise