Cheesecake fara coacere cu afine. Reteta unui desert fin, cremos si delicios

Incearca aceasta reteta de cheesecake fara coacere cu afine – un desert fin, cremos si delicios, cu un topping de sos de afine si afine proaspete. Perfect pentru orice ocazie si pe placul tuturor.

Portii
6-8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 200 g biscuiti digestivi (sau biscuiti simpli)
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g crema de branza (tip Philadelphia sau alta branza tartinabila)
  • 250 ml smantana pentru frisca (30-35% grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 10 g gelatina (5 foi sau 1 plic de pudra) + 50 ml apa rece
  • Pentru topping:
  • 150 g afine proaspete sau congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon (optional, pentru consistenta)
  • afine proaspete pentru decor

Mod de preparare

1. Prepararea bazei:
Marunteste biscuitii intr-un blender sau pune-i intr-o punga si zdrobeste-i cu sucitorul pana devin o pudra fina.
Amesteca biscuitii macinati cu untul topit pana obtii o compozitie nisipoasa.
Transfera amestecul in tava rotunda (cu inel detasabil, diametru 22 cm) si preseaza-l bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Pune tava in frigider pentru cel putin 30 de minute, pana se intareste.
2. Prepararea cremei de branza:
Hidrateaza gelatina: pune foile de gelatina in apa rece timp de 5-10 minute sau, daca folosesti gelatina pudra, presara-o peste 50 ml de apa si las-o sa se umfle.
Incalzeste gelatina la bain-marie sau la microunde (fara sa fiarba) pana devine lichida. Las-o sa se racoreasca putin.
Intr-un bol mare, mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana obtii o crema omogena.
Bate smantana pentru frisca pana devine ferma, apoi incorporeaz-o usor in crema de branza.
Adauga gelatina topita in crema de branza, amestecand rapid si uniform.
3. Asamblarea cheesecake-ului:
Toarna crema de branza peste baza de biscuiti si niveleaza suprafata cu o spatula.
Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 4-6 ore sau peste noapte, pana cand se intareste.
4. Prepararea toppingului de afine:
Intr-o cratita mica, pune afinele impreuna cu zaharul si gateste-le la foc mic pana isi lasa sucul (aproximativ 5-7 minute).
Daca vrei un sos mai gros, dizolva 1 lingurita de amidon in 2 linguri de apa rece si adauga-l in cratita. Lasa sosul sa mai fiarba 1 minut, pana se ingroasa.
Lasa sosul sa se raceasca complet inainte de a-l turna peste cheesecake.
5. Decorarea:
Dupa ce cheesecake-ul s-a intarit, toarna sosul de afine racit deasupra.
Decoreaza cu afine proaspete dupa preferinta.
Scoate inelul detasabil al tavii inainte de servire.
Sfaturi:
Poti adauga putina zeama de lamaie in sosul de afine pentru un plus de prospetime.
Daca iti place un cheesecake mai dulce, poti creste cantitatea de zahar cu 20-30 g.

Incearca si reteta de cheesecake cu capsuni, cheesecake cu portocale sau cheesecake cu avocado si caramel cu lime - reteta video. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise