Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •300 g biscuiti digestivi
  • •150 g unt light
  • •400 g branza Philadelphia light
  • •200 g frisca lichida light
  • •4-5 linguri « stevia » pudra sau 200-250 g zahar
  • • 4-5 piersici sau piersici din compot
  • • 250 g zmeura proaspata sau congelata
  • •1-2 banane
  • •sucul de la o lamaie
  • •cateva frunze de menta verde
  • •100 g ciocolata alba light
  • •3-4 linguri nuca de cocos
  • •2 pliculete agar-agar sau gelatina (unul de gelatina pentru tarta)
  • •esenta de vanilie sau zahar vanilat (dupa dorinta)

Mod de preparare

Blatul: se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata ciocolata şi untul la bain-marie. Când amestecul s-a topit, se toarnă peste biscuiţii sfărâmaţi şi se amestecă bine bine pana la omogenizarea completa. Pe un platou se aşează un inel de tort sau doar inelul de la o formă de tort cu fund detaşabil. Se pune compozitia pentru „blat”, se nivelează bine cu dosul unei linguri şi se dă la frigider.

Crema: Se mixeaza frisca lichida , rece, pana se intareste. Separat se mixeaza crema de brânză, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Gelatina alimentară se amestecă cu 100 ml apă rece şi se lasă să se înmoaie 10 minute. Apoi se toarnă într-o crăticioară şi se încălzeşte pe aburi, fără a o lăsa să fiarbă. Se amestecă frişca bătută cu branza şi gelatina răcită şi se mixează . Compoziţia se va închega când prajitura va fi pusa la frigider. Se taie bananele rondele si persicile in cuburi si se integreaza fructele in compozitia de crema. Se toarna peste „blatul” de biscuiti. Zmeura se amesteca cu un pliculet (dizolvat) de agar-agar sau gelatina speciala pentru tarta si se toarna peste crema de branza. Se lasa la frigider minimum 3-4 ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise