Chifla pentru hamburger

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cca 640gr faina dura(depinde de faina)
  • 10gr sare
  • 45gr zahar
  • un plic de drojdie uscata(in mod normal corespunde la 500gr faina)
  • un ou
  • 50 gr unt sau margarina topita
  • 350ml lapte
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou
  • seminte de susan

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare se amesteca faina,sarea si drojdia uscata.Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu zaharul,oul batut si untul topit.Se amesteca putin pana se topeste zaharul.In mijlocul fainei se formeaza o gropita in care se adauga amestecul de lapte.Se amesteca totul cu mana,pana nu se mai lipeste de maini si se framanta bine pana se formeaza o coca elastica.Se lasa la crescut cel putin o ora jumate intr-un loc cald.Dupa acest timp se mai framanta putin cu degetele ca sa iasa aerul.Se rupe in 7 bucati(depinde cat de mari l-e vreti) si se formeaza chiflele.Se coc la 160ºC timp de 30min.Se scot,se ung cu galbenusul de ou,se presara repede susanul si se dau din nou la cuptor pentru inca 5 min.Se scot si se lasa se se raceasca putin.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise