Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit.
Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul in bare lungi de aproximativ 30 cm.Innodam bara iar capetele le dam dedesubt.
Preincalzim cuptorul la 185 grade.
Chiflele se pun intr-o tava pe hartie de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa dospeasca 30 minute.
Se ung apoi cu lapte si se presara cu seminte( optional)
Se dau la cuptorul incalzit pina fac o creusta aurie.
Dupa ce sunt coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pofta mare !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise