Chifle si painici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 grame faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua.

Pentru chifle se imparte aluatul in 9 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila dupa care se turteste si se aseaza in tava.

Pentru painici se imparte aluatul in 10 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila , se modeleaza lung si se aseaza in tava.

Ambele se lasa la crescut 20 minute in tava la loc caldut, dupa care se ung cu ou si se dau la cuptorul incins pentru 13 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise