Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru sos - 250 g smantana,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • coaja de la o lamaie,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • 40 g seminte de dovleac,
  • sare,
  • piper.
  • Pentru chiftelute - o ceapa,
  • 300 g cartofi,
  • o para mare (200 g),
  • un ou,
  • o lingura faina,
  • piper,
  • sare,
  • 3 linguri ulei.

Mod de preparare

Sosul - Se amesteca bine smantana cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza coaja rasa de lamaie, frunzulitele de cimbru si semintele de dovleac curatate si taiate marunt. Se gusta de sare si piper.

Chiftelutele - Se curata ceapa, cartofii si para (se indeparteaza semintele si partea lemnoasa), se dau pe razatoare si se amesteca cu oul, faina, sarea si piperul. Se prajesc, pe rand, in uleiul incins (ies opt bucati) si se servesc fierbinti, impreuna cu sosul de smantana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise