CHIFTELE DE CRAB

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie verde
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura plus 2 lingurite mustar de Dijon
  • 2 cani pepene galben taiat bucati (1 cm)
  • 1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • 1 cana rosii cherry, taiate În sferturi
  • 450 g carne de crab, curatata de cartilagii
  • 4 cepe verzi, taiate felii ~ubtiri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 cana pesmet simplu
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Într-un castron, se amesteca sucul de lamâie

verde, mierea si 1 lingura de mustar. Se adauga

pepenele galben, ardeiul gras si rosiile; se amesteca

bine. Se pun la frigider pâna când se servesc.

Într-un castron separat, se pun carnea de crab,

ceapa verde, restul de 2 lingurite de mustar si sarea.

Se bat albusurile pâna se Întaresc si se Înglobeaza

usor În amestecul cu carne de crab. Se formeaza

8 chiftele.

Se dau chiftelele prin pesmet. Într-o tigaie mare

de teflon, se Încalzeste 1 lingura de ulei la foc

potrivit. Se adauga 4 chiftele de crab si se prajesc

2-3 minute pe fiecare parte sau pâna când sunt

fierbinti si facute. Se scot chiftelele de crab pe o

farfurie. Se repeta operatiunile cu restul de 1 lingura

de ulei si 4 chiftele de crab. Chiftelele de crab se

servesc cu garnitura alaturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise