Chiftele de somon cu sos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cartof (225 g), taiat felii subtiri
  • 6 lingurite mustar de Dijon
  • 3 linguri marar proaspat tocat
  • 2 linguri otet de cidru
  • 1 lingurita zahar brun deschis
  • 2 linguri maioneza usoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 conserva (420 g) somon roz, scurs
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri pesmet simplu
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

1. Într-o oala mica cu apa fiarta se fierbe cartoful 7 minute sau pâna este fraged. Se scurge, se pune Într-un castron mare si se face piure. Se lasa deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.

2. Între timp, intr-un castronel, se amesteca 4 lingurite de mustar, mararul, otetul, zaharul brun si 2 linguri de apa. Sosul de mustar si marar se Iasa

deoparte.

4. În castronul cu cartoful piure se adauga maioneza, restul de 2 lingurite de mustar, coaja de lamâie si sucul de lamâie. Se adauga somonul si se amesteca. Din compozitie se formeaza 4 chiftele. Într-un castron putin adânc sau pe o hârtie cerata, se amesteca patrunjelul si pesmetul. Se dau chiftelele prin acest amestec, batându-le usor.

5. Într-o tigaie mare de teflon, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga chiftelete de somon si se prajesc 4 minute pe fiecare parte sau pâna când sunt fierbinti si crocante. Se servesc cu sosul de mustar si marar deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise