Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftele:carne amestecata 400gr(porc si vita),un catel de usturoi,sare,putin de ardei iute tocat(un varf de cutit),boia de ardei,putin de patrunjel tocat.
  • Pentru piure cu andive:cartofi 500gr,o andiva mare,putin de lapte caldut(50ml),unt cat o nuca.
  • Pentru sosul de ceapa:o ceapa mare ,2 catei de usturoi,o lingura rasa de faina,sare si piper.
  • 50ml ulei (masline ,floarea soarerului).

Mod de preparare

Chiftele:se amesteca carnea tocata cu usturoiul tocat marunt(sau pisat)se adauga ardeiul iute, sare,boia si patrunjelul,se amesteca toate ingredientele apoi se formeaza chiftelutele plate.

Se prajesc la foc mic in putin ulei,pana se rumenesc bine(circa 15-20 minute)dupa se scot se pun intr-un bol si se acopera cu folie de aluminiu pentru a sta calde.

Piureul cu andive:se pun cartofi la fiert cu putin de sare,cand au inceput sa fiarba,dupa 10 minute se adauga andiva taiata,se mai lasa 3 minute maxim si apoi scurgem de apa, adaugam lapte caldut si unt,toate ingredientele se paseaza.

Sosul de ceapa:tocam ceapa o punem la prajit in tigaia care s-au prajit chiftelele, se mai adauga putin ulei,cand ceapa a inceput sa rumeneasca adaugati usturoiul tocat marunt, faina ,lasati cateva secunde pana vedeti ca faina capata culoare apoi adaugati apa calduta (apa calduta amestecata cu putin de smantana lichida)cand sosul a inceput sa se ingroase putin mai adaugati sare si piper mai lasati -1 minut si inchideti focul,(sosul se face in maxim 15 minute).

Toate se pot pregati cel mult intr-o ora si jumate (mult dureaza legumele de curatat si taiat).

Va doresc ''pofta buna''.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise