Chifteluţe de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 400 grame cartofi fierţi
  • - 1 cană fulgi de ovăz
  • - 2 linguri tărâţe de grâu
  • - 1 morcov
  • - 1/2 păstârnac
  • - 1 bucăţică ţelină
  • - 1 ceapă roşie mică
  • - 2 căţei usturoi
  • - 2 ouă
  • - 2 linguri smântână
  • - ulei de măsline
  • - verdeaţă - frunze pătrunjel, mărar, ţelină
  • - sare, piper

Mod de preparare

Cartofii i-am fiert în coajă, i-am curăţat când s-au răcit şi i-am dat pe răzătoare. Am ras morcovul, păstârnacul, ţelina şi ceapa, am zdrobit usturoiul şi am tocat verdeaţa. După ce am amestecat toate ingredientele am adăugat cele două ouă bătute cu smântâna şi cu puţină apă. Am condimentat cu sare şi piper.

Din compoziţia obţinută am format chifteluţe mici pe care le-am copt la cuptor aproximativ 40 de minute (20 de minute pe fiecare parte).

Simplu şi gustos!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise