Chiftelute de dovlecei cu orez

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 dovlecei (500-600gr)
  • -2 morcovi proaspeti
  • -1 ceapa
  • -3 catei usturoi
  • -3 cartofi
  • -jumate ardei rosu
  • -frunze de busuioc
  • -frunze de patrunjel si telina
  • -2 oua
  • -100 gr pesmet
  • -1 cana orez
  • -sare
  • -1 lingurita pudra ghimbir

Mod de preparare

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca .

Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine . \

Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei.

Amestecam totul cu ouale , pudra de ghimbir, pesmetul , frunzele maruntite , usturoiul pisat si orezul fiert si racit.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt . Forman chiftlele si punem la cuptorul incins la 180-200 grade pana prind o culoarea frumoasa .

Serviti cu sos de iaurt cu usturoi, sos de rosii sau maioneza daca va place .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise