Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cartofi medii fierti si curatati de coaja
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita boia iute de ardei
  • 1 lingurita piper negru sau dupa gust
  • 1 lingurita pudra de coriandru uscat
  • 1 lingurita pudra de chimen
  • 1 ardei verde iute sau dupa gust
  • 1 ceapa medie tocata foarte fin
  • 1/2 lingurita garam masala
  • 2 linguri coriandru verde
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cartofii fierti si curatati de coaja se paseaza cu furculita bine de tot apoi se amesteca cu celelalte ingrediente in afara de ou si ulei.

O sa rezulte o pasta care se va modela in chiftelute .

Se bate oul ,se adauga sare si piper dupa gust ,se dau chiftelutele de cartofi prin ou si se prajesc in cate putin ulei pana ce se rumenesc.

Eu bag ceapa la robot pana se face ca o pasta,ii scurg apa si o pun peste cartofi.

Aceste chiftelute merg foarte bine langa orezul cu mazare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise