Chiftelute " interesante " cu rosii in bulion

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 2 oua
  • 1 lingurita oregano
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g branza de oaie (mai uscata)
  • 2 felii de franzela
  • muiate in 100ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 conserva de 400 g rosii in bulion
  • 2 lingurite busuioc
  • sare
  • piper
  • boia.

Mod de preparare

Combinam, frumos, intr-un vas, carnea tocata, praful de lamaie, ouale, oregano, usturoiul maruntit, branza cu sare piper si boia, dupa gust. Stoarcem painea si o faramitam peste. Refrigeram 15 minute, ca sa prinda cosistenta, apoi formam, cu talent, chiftelutele , pe care le prajim in ulei . In aceeasi tigaie turnam, apoi rosiile in bulion, 1 lingurita de busuioc, si fierbem usor la foc mic mestecand pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam chiftelutele, sare, piper, boia, dupa gust, si mai dam cateva clocote. Inchidem focul, si presuram cealalta lingurita de busuioc. Putem servi cu orez, sau paste. POFTA BUNA !!!!! CUGETARE : Ce-i mai groaznic decat singuratatea ? Tovarasia unui fricos josnic . ( ANA CONTA-KERNBACH )

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise