Chutney cu rosii, mere, piper si menta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere verzi
  • 1 kg rosii
  • 3 cepe
  • 2/3 cana de frunze de menta
  • 1/2 cana de frunze de patrunjel
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1 cana stafide
  • 1/3 cana suc de lamaie
  • 3 cesti de zahar
  • 2 lingurite de sare fina
  • 2 cani de otet de mere.

Mod de preparare

1. Se spala merele si rosiile, se curata ceapa si toate se taie marunt. Plantele aromate se toaca fin. 2. Toate ingredientele se pun intr-o oala. Se pun pe flacara mica, sa inceapa sa fiarba, si se lasa sa mijoteasca 2 ore si jumatate, pana cand compozitia se ingroasa. Se amesteca neintrerupt. 3.Se ia sosul de pe foc si se lasa doar 5 minute sa se raceasca, dupa care se toarna in borcane sterilizate, fierbinti, se leaga la gura sau se inchid cu capac. Se obtin 1,5 l de sos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise