Chutney de afine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cani de afine,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 cana de apa,
  • 1/2 cana de zahar brun,
  • 2 lingurite scortisoara macinata,
  • 1 lingurita ghimbir proaspat(ras),
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate,
  • 1/2 lingurita ienibahar,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 1 cana de mere facute piure,
  • 1/2 cana stafide,
  • 1/2 cana telina rasa,
  • 1 ceapa mica(tocata fin),
  • 1/2 pahar de vin rosu,
  • 1/2 pahar de otet,
  • 1 varf de cutit de sare;

Mod de preparare

1.Intr-o cratita ,se amesteca toate ingredientele cu exceptia merelor, stafidelor si a telinei.Se pun la fiert timp de 20 de minute, la foc mediu.

2.Se adauga merele, stafidele si telina si se continua fierberea inca 20 de minute, pe foc mic,pana ce compozitia se ingroasa.

3.Se lasa la racit, se pune in borcanase si se pastreaza la rece.

Nota:Se poate pastra la frigider 4 saptamani.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise