Ciocolata fondue

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 235 ml smantana grasa
  • 340 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • cateva capsune
  • 1 banana taiata felii
  • o punga de bezele

Mod de preparare

1. Se incalzeste smantana intr-o oala de marime medie la foc mic, timp de 2-3 minute.

2. Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga treptat la smantana, si se amesteca pana la topirea completa.

3. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca.

4. Se ia oala de pe foc si se pune pe un blat de masa, se reincalzeste pe aragaz daca e nevoie. Atentie, oala este fierbinte !

5. Cufundati o bucata de fruct sau o bezea in sosul de ciocolata. Si sosul este fierbinte, asa ca asteptati sa se mai raceasca.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise