Ciorbă improvizată

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gulioare
  • 10 ciuperci albe
  • 1 ceapă mare
  • 1 lămâie
  • pătrunjel verde
  • 4 căţei de usturoi
  • iaurt si smântână
  • 2 ouă
  • 2 cuburi de supă de gaină
  • sare, piper
  • apă

Mod de preparare

Ciupercile se curăţă şi se taie felii. Se călesc singure în wok, presărate cu puţină sare. Ele îşi lasă apă. Când apa s-a evaporat se pune puţin ulei şi se mai călesc.

Ceapa tăiată mărunt se pune cu guliile tăiate beţigaşe la fiert. Dacă frunzuliţele de gulie sunt proaspete, se pun si ele tăiate fideluţă, scoţând nervurile groase. Se pun şi cuburile de supă.

Se adaugă ciupercile în supă şi se mai fierb împreună. Spre sfârşit se pune usturoiul tocat, se acreşte cu zeama de la lămâie, punându-se si vreo câteva felii de lămâie taiate in4(cu coajă cu tot).

Se bat ouăle cu o lingură de apă, se adaugă şi puţină smântână şi iaurt.

Se pune pătrunjel verde tocat la servire.(sau mărar).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise