Ciorba caleidoscop

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 dovlecel
  • varza alba
  • varza rosie
  • 1 cartof mare
  • putina conopida
  • 150 g mazare boabe
  • 150 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1/2 gulie
  • zeama de la o lamaie
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • iaurt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala si se curata toate legumele.Ceapa se lasa intreaga si dupa fierbere se arunca.Morcovii si patrunjelul se taie rondele iar rosia si ardeiul fasii.Varza se taie fasii mai late.Conopida se desface in buchetele iat dovlecelul si cartoful se taie cuburi mici.

Fiecare poate sa le taie sau sa le rada dupa preferinta.

Se pun toate legumele la fiert in apa cu putina sare si piper , se acopera oala si se lasa sa fiarba pina toate lefumele sunt fierte.

Se stige focul sub ciorba si iaurtul( optional) se amesteca cu zeama de lamaie si un polonic de ciorba fierbinte.Se rastoarna compozitia peste ciorba si se presara verdeata tocata marunt la fiecare farfurie.

Se serveste cu ardei iute.

PS....la aceasta ciorba nu se foloseste nici un pic de grasime.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise