Ciorbă de afumătură

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - afumătură de porc
  • - borș
  • - ardei grași
  • - roșii
  • - morcovi
  • - păstârnac
  • - dovlecel
  • - leuștean
  • - semințe de mărar
  • - semințe de chimen

Mod de preparare

Afumătura de purcel poate fi din orice parte: costiță, ciolane, piciorușe. Eu am avut niște ciolane.

Am călit un pic zarzavatul spălat bine.

Ceea ce vedeți în fotografii am folosit numai în parte, pentru că totodată căleam zarzavat și pentru un gulaș.

Separat, am pus la fiert afumătura de purcel, împreună cu semințe de mărar și cu semințe de chimen.

Am adăugat zarzavatul călit, iar când acesta a fost fiert, împreună cu afumătura, am adăugat borșul.

Adăugați întotdeauna borș cald, sau fierbinte. Asta va permite ciorbei să fiarbă , să rămână în clocot

până fierbe un pic și borșul! Dacă puneți borș rece,a cesta va da un pic înapoi fiertura...

Adăugați cât mai mult leuștean verde și serviți cu smântână și ardei iute. Poftă mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise