Ciorba de cartofi gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va impartasesc reteta unei supe speciale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • aproximativ 300 gr "iasca galbena", ciuperca de padure
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa alba
  • 2 fire apio
  • 300 ml suc de rosii
  • verdeata proaspata-patrunjel, leustean
  • Pentru servit: smantana, ardei iute

Mod de preparare

Astazi va impartasesc reteta unei supe speciale.

Ce este special la supa asta? Simplitatea ei si ingredientele. Ciuperca "iasca galbena" sau "puiul padurii" cum mai este cunoscuta, are o aroma deosebita. Este o ciuperca fibroasa, destul de tare daca nu o gasesti in stare foarte tanara, motiv pentru care eu am fiert-o separat pentru inceput. Seamana foarte bine la gust cu carnea de pui, se foloseste atat ciuperca cat si zeama in care fost fiarta.

In cuva aparatului se pune ciuperca curata si spalata si aproximativ 2 litri apa.

Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul. Zeama in care a fiert ciuperca se pastreaza si se foloseste la ciurba propriu zisa. Ciuperca se taie cubulete.

Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul in cuva aparatului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa. Se taie restul legumelor ca pentru ciorba, se adauga peste ceapa calita, cartofii taiati cuburi mai mari, ciuperca fiarta si taiata cubulete, zeama in care a fiert ciuperca, sucul de rosii. Se pune capacul peste aparat, se selecteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se asezoneaza ciorba cu sare si piper daca va place, verdeata proaspata este obligatorie. Se serveste calda cu smantana, ardei iute...Sa va fie de folos!!!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise