Ciorba de Conopida

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida medie, spalata, desfacuta in buchetele
  • 2 morcovi, curatati si spalati
  • o bucata de telina, curatata si spalata
  • 200 g. de iaurt
  • un galbenus de ou
  • o legatura de marar, spalat
  • 4 catei mici de usturoi, curatati si spalati (optional)
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa

Mod de preparare

Radem morcovii si telina pe razatoarea mare.

Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam si calim 2 minute.

Turnam in oala 2 litri de apa, amestecam si lasam sa fiarba 15-20 de minute.

Adaugam apoi buchetelele de conoipda. Condimentam cu sare si piper macinat.

Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute.

Tocam marunt mararul.

Punem galbenusul pentru iaurt si omogenizam.

Zdrobim usturoiul.

Dupa cele 10 minute, cand conopida este fiarta, inchidem aragazul.

Punem un polonic cu ciorba peste amestecul de iaurt si galbenus si omogenizam, apoi turnam totul in oala. Adaugam usturoiul zdrobit si amestecam.

Presaram deasupra mararul. Amestecam, gustam si condimentam, daca mai este nevoie.

Servim.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/Dr80nxmJzr8

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise