Ciorba de fasole cu ciolan - ca in Ardeal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600-700 g fasole uscata
  • un ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 200 ml bulion
  • tarhon in otet
  • sare, piper
  • un paharel ulei
  • 3-4 linguri faina alba

Mod de preparare

Ciolanul se pune la fiert in 4-5l de apa impreuna cu telina si pastarnacul. Fasolea se fierbe separat in 2-3 ape.

Se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga o lingurita de boia dulce si morcovii taiati rondele si se calesc in continuare aproximativ 5 min la foc potrivit, dupa care pune peste ciolan.

Dupa ce fasolea s-a fiert se impreuneaza cu ciorba de la ciolan, se adauga bulionul si tarhonul taiat marunt (eventual si putin otet de pe tarhon) si se mai fierb 10-15 min.

Separat se face un rantas din ulei si faina si se adauga la ciorba. Se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise