Ciorba de linte verde

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400gr linte verde
  • 1 morcov mare intreg
  • 1 ceapa potrivita
  • 200 gr afumatura
  • sare, piper, patrunjel verde

Mod de preparare

Reteta de Radu Anton Roman

Lintea se spala si se lasa intr-un litru si jumatate de apa rece la umflat peste noapte.

A doua zi se pune la fiert pe foc mic in apa in care a stat, impreuna cu morcovul curatat (nefeliat; eventual taiat in doua sau in trei daca e prea lung), ceapa intreaga,curatat de coji si afumatura (eu am folositi carnati de casa), pana se inmoaie lintea.

Se potriveste de sare si piper si se presara patrunjel verde tocat!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise