Ciorba de miel a la grec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de miel
  • 2
  • 5 I apa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa
  • 100 g orez
  • 250 g smintina
  • 30 g faina
  • 3 oua
  • 5 g sare de Iamiie (otet)
  • 1 legatura verdeata
  • 100 ml ulei
  • sare.

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se opareste in apa fierbinte, apoi se spala in cîteva ape reci. Zarzavatul se curata, se spala si se taie cuburi, apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt se pune la fiert intr-un vas cu apa si sare, adaugind zarzavatul. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se pune carnea. Se continua fierberea, se spumeaza si se adauga orezul ales de corpuri straine si spalat. Din oua batute, smintina frecata si faina, se prepara sosul care se dilueaza cu zeama fierbinte si se adauga in vasul cu ciorba, amestecând bine compozitia. Se continua fierberea inca 5 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamîie dizolvata. Se serveste cu verdeata curatata, spalata si taiata marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise