Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g carne tocata de curcan
  • 60 g orez
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 1oo ml smantana(optional)
  • 500 ml bulion facut in casa
  • 1 ou
  • frunze verzi de patrunjel, marar si leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata toate legumele , se spala si apoi se zvanta cu un prosop de hartie.

Morcovii se rad pe razatoarea cu gaurile mari.La fel si celelalte legume, mai putin ceapa. 1/4 din ea se rade pe razatoarea cu gauri mici iar cealalta se lasa intreaga.

Morcovii si gogosarul se rumenesc in putin ulei ca sa aibe ciorba o culoare frumoasa.

Toate legumele le punem intr-o cratita cu apa, adaugand leusteanul, sare si piper. Lasam sa fiarba si intre timp pregatim perisoarele.

Carnea o mai tocam o data si o amestecam cu ceapa razuita, orezul spalat bine, oul, frunze verzi de marar si patrunjel, sare si piper. Amestecam bine iar daca compozitia este prea moale , adaugam putina faina. Formam perisoarele luand din compozitie cu o lingurita si facandu-le rotunde, in palma.

Cand fierbe ciorba adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba la foc mic pina se ridica toate deasupra.Inseamna ca sunt fierte.Adaugam bulionul si mai lasam sa dea cateva clocote.

Presaram deasupra frunze tocate de patrunjel verde .

Cine doreste poate adauga si smantana.

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise