Ciorba de pui a la grec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Maruntaie de pui cu oase
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • frunze de patrunjel verde
  • 70 g orez
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea taiata marunt se pune la fiert in apa cu sare. Cand a inceput sa fiarba se inlatura spuma.

Zarzavatul se curata si se taie marunt, gogosarul se taie feliute subtiri iar ceapa curatata se lasa intreaga.

Morcovii si gogosarul se calesc in putin ulei ca sa prinda ciorba o culoare cit mai frumoasa.

Adaugam toate legumele in apa unde fierbe carnea. Punem sarea si piperul necesar si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand carnea este fiarta adaugam orezul spalat in prealabil si lasam sa fiarba inca 10 minute.

Smantana o amestecam cu zeama de lamaie, punem peste ea un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine.

Se stinge focul sub ciorba si rasturnam smantana.

Deasupra presaram frunze tocate de patrunjel verde.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise