Ciorba de pui a la grec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Maruntaie de pui cu oase
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • frunze de patrunjel verde
  • 70 g orez
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea taiata marunt se pune la fiert in apa cu sare. Cand a inceput sa fiarba se inlatura spuma.

Zarzavatul se curata si se taie marunt, gogosarul se taie feliute subtiri iar ceapa curatata se lasa intreaga.

Morcovii si gogosarul se calesc in putin ulei ca sa prinda ciorba o culoare cit mai frumoasa.

Adaugam toate legumele in apa unde fierbe carnea. Punem sarea si piperul necesar si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand carnea este fiarta adaugam orezul spalat in prealabil si lasam sa fiarba inca 10 minute.

Smantana o amestecam cu zeama de lamaie, punem peste ea un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine.

Se stinge focul sub ciorba si rasturnam smantana.

Deasupra presaram frunze tocate de patrunjel verde.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise