Ciorba de pui si varza cu piure de ardei copti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g pulpe de pui, fara piele si os, taiate in bucati de 2,5 cm
  • 4 morcovi, taiati felii subtiri
  • 3 cepe rosii mari, taiate in bucati de 1cm
  • 5 catei de usturoi, tocati, plus un catel intreg de usturoi
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat marunt
  • 1 lingura ardei Cayenne
  • 3/4 lingurita sare .
  • 2 ardei grasi rosii, taiati Ã�n fâsii late
  • 1 lingura seminte de dovleac decojite, coapte
  • 1 lingura ulei de seminte de in
  • 1/4 cana paste orzo (45 g)
  • 8 cani varza creata tocata

Mod de preparare

1 Intr-o cratita mare sau o oala, se pun 4 cani de apa, carnea de pui, morcovii. ceapa, usturoiul zdrobit, ghimbirul, ardeiul Cayenne si sarea; se dau in clocot la foc mare. Cand fierb se face focul mic; se acopera partial si se fierb 25 de minute.

2 Intre timp se incalzeste in prealabil gratarul. Se pun bucatile de ardei cu pielita in sus pe gratar si se frig la 15 cm de flacara timp de 6 minute sau pana csnd pielita este bine arsa. Dupa ce se racesc suficient, ardeii se curata de pielita si se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu semintele de dovleac, uleiul din seminte de in si catelul intreg de usturoi; se amesteca pana cand se fac piure.

3 Se adauga pastele orzo in ciorba si se fierb, fara capac, 5 minute. Se adauga varza creata si se mai fierb 5 minute sau pana cand varza si pastele sunt

fragede.

4 Ciorba se serveste cu piure de ardei copt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise