Ciorba de stevie cu omleta

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • circa 600 g stevie curatata
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 ml bors(depinde cat de acra doriti)
  • 250 ml suc de rosii(facut in casa....un suc concentrat si dulce.....tare bun!)
  • 2-3 fire leustean
  • sare
  • piper
  • Pentru omleta
  • 6 oua
  • sare
  • piper macinat
  • 3-4 fire patrunjel verde
  • ulei

Mod de preparare

Curatam stevia indepartand nervura principala a acesteia si apoi o spalam frunza cu frunza.

Curatam si spalam legumele.

Morcovul,pastarnacul si telina le taiem cubulete mici si le punem la fiert intr-o oala cu apa(circa 3 l) in care am pus un strop de sare.

Lasam sa fiarba circa 10 min dupa care adaugam ardeiul, taiat si el cubulete.

Lasam inca 10 min la fiert si adaugam ceapa si stevia taiate marunt .Completam cu apa daca aceasta a scazut.

Se lasa la fiert pana ce toate legumele sunt bine fierte apoi se adauga sucul de rosii.

Fierbem borsul separat si il adaugam si pe el odata cu sucul de rosii.

Adaugam si leusteanul taiat marunt ,potrivim dupa gust de sare si piper si lasam ciorba sa dea in cateva clocote apoi targem de pe foc.

Facem o omleta ......batem ouale cu sare si adaugam patrunjel verde taiat marunt.Condimentam cu piper.Amestecam.

Incingem o tigaie in care am pus putin ulei si punem amestecul de oua la prajit.Cand omleta este gata o scoatem cu ajutorul unei spatule pe un tocator si o taiem felii.

Adaugam omleta in ciorba , amestecam usor,lasam ciorba sa se racoreasca un pic dupa care...................poftiti la masa!......................pofta buna!

Mie imi place calda dar poate fi servita si rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise