Ciorba de vacuta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 750 g carne de vita,
  • 150 g morcovi,
  • 150 g albitura,
  • 100 g telina,
  • 150 g ceapa,
  • 750 g cartofi,
  • 150 g ardei gras,
  • 150 g varza alba,
  • 300 g rosii,
  • 50 g bulion,
  • 100 ml ulei,
  • 5 g sare de larmie,
  • 50 g leustean,
  • 1 legatură de verdeata,
  • 150 g mazare fiarta,
  • 150 g fasole verde fiarta,
  • sare dupa gust,
  • 3 I apă.

Mod de preparare

Carnea se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt.

Zarzavaturile se curată, se spala, se taie in forme neregulate si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile inabusite, varza si cartofii, apoi se continua fierberea.

Spre sfirsitul fierberii se pun mazarea si fasolea verde scurse de zeama, adaugind si rosiile odata cu pasta de tomate diluata cu zeama.

Se mai fierbe cca 15 minute, se potriveste gustul de sare si sare de lamiie care a fost dizolvata in putina zeama de ciorba. Se serveste cu verdeata taiata marunt .

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise