ciorba de zarzavat cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 cartofi (1/2 kg) , 3 morcovi ( 400 g),
  • 1 telina, 1 radacina de patrunjel, 2-3 cepe,
  • 1/2 kg ciuprci curatite si bine spalate sau 2 cani de ciuprci uscate, bine spalate si puse la muiat in apa rece timp de 1 ora
  • 2 cani suc de rosii (sau bors) sau 1/2 kg rosii proaspete tocate marunt, fara coaja
  • 3 linguri ulei, 2 linguri sare
  • 2 legaturi de verdeata( patrunjel, telinasau leustean)
  • 2-3 oua

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se taie rondele morcovii, si se pun intregi la fiert telina si patrunjelul radacina intr-o oala cu 3-4 kg apa. Se adauga sarea, iar dupa ce dau cateva clocote se pun cartofiitaiati bucati mai mari. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga ciupercile ( daca folosim ciuperci uscate se pun la fiert odata cu cartofii, daca folosim ciuperci proaspete se pun cand zarzavatul este aproape fiert.Se adauga sucul de rosii sau rosiile tocate (sau borsul), uleiul si apoi ouale batute cu putina sare. Cand ouale s-au intarit si s-au format zdrente in ciorba se adauga verdeata tocata marunt .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise