Ciorba falsa de burta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 500 grame ciuperci pleurotus
  • 1 telina
  • 200 grame smantana
  • 1 lamaie
  • 2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 1 legatura frunze de leustean (optional)

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si dupa ce a fiert se trece pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se curata ciupercile se taie fasii subtiri (cum se taie burta) si se adauga impreuna cu zarzavatul ras in zeama in care a fiert acesta din urma.

Lasi sa fiarba totul 15 minute si in acest timp freci galbenusurile cu smantana, faina si usturoiul pisat.

Se ia oala de pe foc, se toarna treptat amestecul cu smantana, se pune lamaia taiata felii (eu am pus o lingura de otet) si presari leustean tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise