Ciorba ostaseasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g unghii de purcel,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 mana de taitei patrati,
  • 1 lingura de smantana,
  • sare,
  • 1 lingurita de boia de ardei,
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat,
  • piper macinat, otet,
  • zahar si smantana pentru servit.

Mod de preparare

Unghiile despicate se pun la fiert cu atata apa cat sa le acopere, se adauga zeama si coaja de lamaie si crenguta de rozmarin.

Taiteii se prajesc intr-o lingura de ulei.

Din uleiul ramas se face un rantas cu boia.

Cand unghiile s-au inmuiat, se scot, iar rantasul se adauga in zeama ramasa, se adauga taiteii prajiti si se mai fierb impreuna pana cand se inmoaie.

Unghiile dezosate se pun inapoi in zeama, se acreste cu un pic de otet, se adauga putin zahar praf, piper macinat si smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise