Ciorba taraneasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un ciolan afumat
  • o foaie de dafin, boabe de piper, sare
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • un ardei
  • un morcov
  • o radacina patrunjel
  • o telina mica
  • 50 g boabe de mazare
  • cateva pastai
  • cateva buchetele de conopida
  • 3 rosii
  • un carnat de casa
  • 100 g costita afumata
  • ulei
  • cimbru, partunjel verde
  • smantana

Mod de preparare

Fierbi ciolanul in apa rece, cu o ceapa, boabe de piper, foaie de dafin. Strecori zeama.

Calesti usor ceapa,adaugi costita taiata cuburi si carnatul feli, mai lasi putin sa se rumeneasca.

Radacinoasele le dai pe razatoare, ardeiul il tai cuburi. Adaugi toate legumele in supa strecurata, fierbi. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugi carnatul, cu ceapa si costita.Spre final, acresti cu sucul obtinut din rosile date pe razatoare, (strecori). Dai gust cu sare,piper, cimbru. La sfarsit adaugi smantana,presari patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise