Ciuperci cremoase cu patrunjel si bucati crocante de paine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr paine de casa (veche de 1 zi), taiata cubulete
  • Pentru ciuperci
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 500 gr ciuperci salbatice, spalate si rupte in bucati mari
  • 3 fire de ceapa verde, tocate
  • 5 fire de usturoi, tocate
  • sare si piper negru, dupa gust
  • 1 buchetel proaspat de patrunjel, tocat
  • 175 gr smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Aseaza bucatelele de paine intr-o tava si da-le la copt 10-15 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante.

Intre timp, topeste untul intr-o cratita, pe foc potrivit.Dupa ce untul s-a topit, adauga uleiul de masline si amesteca.Adauga apoi ciupercile, ceapa verde, usturoiul, sare si piper negru si caleste-le 8-10 minute pana cand ciupercile s-au rumenit iar ceapa s-a inmuiat.

Adauga apoi patrunjelul tocat si smantana si lasa totul sa fiarba 1-2 minute. Ia cratita de pe foc, adauga coaja de lamaie, amesteca si mai adauga sare si piper negru daca doresti.

Imparte preparatul in farfurii, presara deasupra bucatelele de paine crocanta si serveste.

http://lauradfood2.blogspot.com/

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise