CIUPERCI CU MAIONEZA

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneza, 100-150 ml smintina groasa, marar,
  • patrunjel.

Mod de preparare

Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l

apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin

alb sec, pina cind se moaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se

lasa sa se raceasca. Maioneza obisnuita se amesteca cu smintina, potrivindu-se

gustul ca sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta. Pentru aroma, se

adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa

rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata se asaza pe platou

si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat

marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise