Ciuperci cu oua ochiuri si sos alb la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ex.
  • 2 ciuperci proaspete
  • 2 oua de gaina sau de prepelita
  • sare,piper,cimbru
  • 2 bucatele de unt
  • Pentru sosul alb:
  • 2 linguri de smantana
  • 3 linguri branza rasa sau sfaramata
  • 2 linguri cascaval ras
  • o lingura marar tocat
  • sare,piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se curata,se scot piciorusele, se spala,se sterg bine,se presara sare,piper,cimbru si se aseaza in fiecare ciupercuta cate o bucatica de unt.

Se introduc la cuptor 10-15 minute sa se inmoaie,apoi se scot din cuptor si se sparge cate un ou in fiecare ciupercuta,dupa care se mai condimenteaza,iar de jur imprejur se toarna sosul alb .

Se reintroduc la cuptor pana se incheaga ouale,se leaga sosul si se servesc calde .

Sosul alb se obtine din amestecul,omogenizarea ingredientelor (smantana, branza, cascaval, marar), sare,piper dupa gust.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise