ciuperci cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1/2 kg ciuperci
  • -300 g smantana
  • -patrunjel verde tocat
  • -1/2 pahar suc de rosii
  • -1 ceapa
  • -1 lingurita suc de lamaie
  • 1/2 paharel de vin
  • -3-4 linguri ulei sau 50 g unt
  • -1 lingurita faina
  • -2 oua

Mod de preparare

Se spala ciupercile, nu se curata de pielita, se taie in felii, se pun in cratita, cu ceapa tocata si unt, sa se inmoaie, pe foc mic, in zeama lor. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, se adauga vinul, sucul de rosii, sare, piper, patrunjel verde tocat si se introduce cratita in cuptor, sa fiarba ciupercile. Cand vinul a scazut, se adauga smantana amestecata cu doua galbenusuri si zeama de lamaie, se lasa sa mai dea in doua-trei clocote si se servesc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise