ciuperci cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1/2 kg ciuperci
  • -300 g smantana
  • -patrunjel verde tocat
  • -1/2 pahar suc de rosii
  • -1 ceapa
  • -1 lingurita suc de lamaie
  • 1/2 paharel de vin
  • -3-4 linguri ulei sau 50 g unt
  • -1 lingurita faina
  • -2 oua

Mod de preparare

Se spala ciupercile, nu se curata de pielita, se taie in felii, se pun in cratita, cu ceapa tocata si unt, sa se inmoaie, pe foc mic, in zeama lor. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, se adauga vinul, sucul de rosii, sare, piper, patrunjel verde tocat si se introduce cratita in cuptor, sa fiarba ciupercile. Cand vinul a scazut, se adauga smantana amestecata cu doua galbenusuri si zeama de lamaie, se lasa sa mai dea in doua-trei clocote si se servesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise