Ciuperci pane cu sos de smantana si marar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignons
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • 1 cutie smantana (125 g)
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se separa coditele si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au patruns se scurg si se lasa la racit. Palariile ciupercilor se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc la foc iute. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei (sau unt), se adauga coditele ciupercilor tocate marunt, se pune o cana de apa, sa fiarba putin ceapa. Se adauga o lingurita de faina, cutia de smantana, sare, piper, marar si putina zeama de lamaie, dupa gust. Iese un sos mai gros, care se serveste peste ciupercile pane.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise