Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:1 canã mare de fãinã
  • 150 gr. afine
  • cca. 200 ml lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de zahãr
  • Mousse de cãpsuni:
  • 10 cãpsuni
  • zahãr
  • esentã de vanilie
  • 200 ml smântânã pt. friscã

Mod de preparare

Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :))

Au o delicioasã savoare semi-dulce si o atractivã culoare albastru purpuriu.Nummele stiintific este Vaccinium myrtillus.

Se foloseste la prepararea sosurilor, salatelor, diverselor prãjituri, batidos...

Sunt originare din America de Nord, Asia si Europa Centralã.

Beneficii:

*antioxidanti

*buni pt. vedere (previn cataracta si retinopatia diabeticilor)

*protejeazã inima (potrivit "Journal of Agriculture and Food Chemestry", afinele furnizeazã peste 38% anti radicali liberi ca vinul rosu)

*previne infectiile urinare

*ajutã la memorie

*depresie...

*ajutã la reglarea tranzitului intestinal si reduce inflamarea sistemului digestiv

Referinte:

http://www.blueberry.org

http://www.whfoods.com

http:/www.severomoreira.net

Ador fructele de pãdure, asa cã incerc sã le prepar dupã mai multe retete.

Pt.aluat:

Intr-un vas pune fãina, fã o gaurã in mijloc unde se pune uleiul si oul.

Amestecã bine.

Separat amestecã afinele (ale mele erau congelate) cu zahãr si dã pt. 1 minut la microunde pt. a elibera culoarea...

Adaugã afinele piure (eu le-am lãsat intregi)la aluat si amestecã bine.

Adaugã putin câte putin laptele.

Dacã faceti un aluat de clãtite, acela care il faceti tot timpul este egal...Se poate pune mai putine afine dacã vi se pare prea concentrat.

Se fac clãtitele.

Pt. mousse:

Se taie mãrunt cãpsunile si se amestecã cu zahãr(dupã plac).

Bate smântâna friscã si amestecã cu cãpsunile si esentã de vanilie (optional).

Dacã se servesc clãtitele imediat, se pot umple cu acest mousse, dacã nu pãstrati crema in frigider pânã la servire.

Am servit clãtitele cu inghetatã si sos de afine...

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise