Clatite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 oua;
  • - 700 ml lapte;
  • - 2 linguri de zahar;
  • - 50 ml ulei;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - sare;
  • - faina cat cuprinde.

Mod de preparare

1. Se pun in vasul de la blender cele 2 oua, zaharul, sarea, laptele si 20 ml ulei. Se amesteca totul foarte bine timp de 1 minut.

2. Se adauga faina treptat, pana aluatul devine de consistenta unei smantani. Se adauga si zaharul vanilat.

3. Tigaia pentru clatite se incinge si se unge cu ulei.

4. Se toarna compozitia pentru o clatita si se lasa timp de 2-3 min la foc moderat, dupa care se mai intoarce 1 min si pe partea cealalta.

5. Clatitele coapte se aseaza pe un platou unele peste altele si se acopera cu un capac. Astfel ele se inmoaie si devin flexibile.

6. Dupa ce am terminat tot aluatul de copt se mai lasa 10 minute cu capacul pe ele, iar apoi putem trece la umplere.

7. Se pot umple cu gem, dulceata, crema de alune, crema de ciocolata, branza, ciuperci sau cu orice altceva doriti.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise