Clatite americane cu glazura de capsuni si iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri de unt topit
  • ulei
  • pt umplutura
  • gem de zmeura
  • glazura capsuni si iaurt dr oetker

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca laptele impreuna cu 400 de gr de faina, zaharul sarea si untul topit si se mixeaza bine.

Restul de faina se amesteca cu cele praf-ul de copt si se adauga peste prima compozitie.

Se mixeaza bine sa nu faca cocoloase.

Compozitia pentru clatite americane este mai groasa decat la clatitele noastre romanesti.

Intr-o tigaie (preferabil teflon sau ceramaica) se incinge foarte putin ulei (utilizati o pensula saun servetel imbibat in ulei) se toarna compozitia pe mijloc.

Aveti grija compozitia sa se intinda uniform.

Se coace bine pe ambele parti.

In cazul in care nu s-a copt in interior puteti sa le mai bagati la cuptor vreo 5-10 min.dupa ce le-ati facut le ungeti cu gem de zmeura si le puneti cu blaturile de tort una peste alta si pe deasupra glazura. Sunt delicioase!!! Puteti sa adaugati orice fel de fructe sau chiar bucatele de ciocolata si va iesi o minunatie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise