Clatite americane – reteta simpla de pancakes pufoase explicata pas cu pas

Descopera cea mai simpla reteta de clatite americane pufoase (pancakes), gata in doar cateva minute. Instructiuni pas cu pas, trucuri pentru a iesi perfecte si idei de servire.

Portii
12-14
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • putina de sare
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 40 g unt topit (sau ulei)
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)

Mod de preparare

Daca visezi la un mic dejun ca-n filmele americane, cu o farfurie plina de clatite aurii si pufoase, aceasta reteta de clatite americane (pancakes) este exact ce-ti trebuie. Se fac rapid, cu ingrediente simple pe care sigur le ai deja in casa, si ies perfecte de fiecare data.
Poti sa le servesti cu sirop de artar, miere, sos caramel sau fructe proaspete – sunt versatile si delicioase. Iar daca vrei sa-ti diversifici meniul, iti recomand sa arunci un ochi si la reteta de clatite clasice subtiri, gofre belgiene crocante sau briose cu banane, toate ideale pentru un mic dejun sau desert rapid.

Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol, pune faina, praful de copt, zaharul si sarea.

Amesteca ingredientele lichide: intr-un alt bol, bate ouale cu laptele, untul topit si vanilia.

Toarna treptat amestecul lichid peste cel uscat si amesteca usor cu telul sau o spatula. Aluatul trebuie sa fie omogen, dar sa nu-l amesteci prea mult (altfel nu ies la fel de pufoase).

Incinge o tigaie antiaderenta (poti unge usor cu unt/ulei doar la prima tura). Pune cate un polonic mic de aluat (aprox. 2-3 linguri), ca sa iasa clatite de 12–14 cm.

Gateste la foc mediu: cand apar bule la suprafata si marginile incep sa se intareasca (cam 1–2 min), intoarce pancake-ul si mai lasa 1 minut pe cealalta parte.

Le poti manca cu sirop de artar, miere, dulceata, Nutella, fructe proaspete, iaurt, etc. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise