Clatite caramelizate cu portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sare
  • Pentru sos:
  • 60 g zahar
  • sucul de la 2 portocale
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina amestecand incontinuu cu telul, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani fluide. In tigaie se pune putin ulei si pe rand se coc 8-9 clatite mai mari.

Sosul: Punem zaharul la topit in tigaie, cand acesta s-a topit adaugam sucul de la 2 portocale si 1 lingura esenta de vanilie. Amestecam cu o lingura de lemn 3-4 minute pana se amesteca zaharul cu sucul de portocale.

Se impatureste cate o clatita si pe rand le punem in sosul din tigaie, se intorc pe ambele parti.

Se pot servi clatitele cu portocale, capsuni si frisca.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise