Clatite cu crema fina tartinabila cu alune

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 200ml sifon(apa minerala)
  • coaja rasa de lamie
  • esenta de rom
  • 1praf de sare
  • 100g crema fina tartinabila cu alune
  • 50ml ulei
  • menta verde

Mod de preparare

Din faina si sifon se prepara o compozitie de consistenta unei smintini mai subtire la care se adauga un praf de sare,coja rasa de lamiie si citiva stropi esenta de rom.

Se unge fundul taigaii cu ulei dupa care se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic.Se coace pe ambele parti intorcind clatita fie prin aruncare in sus (cine are experienta) fie ajutidu-te de un cutit cu lama subtire.

Se umplu apoi clatitele cu crema tartinabila cu alune(se gaseste in comert).

Se orneaza apoi cum doreste fiecare.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise