clatite cu dovlecei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana lapte
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 dovlecel
  • 1 legatura marar
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g cascaval
  • sare

Mod de preparare

Se face aluatul de clatite din lapte, faina, zahar si oua, se adauga apoi si coaja de lamaie si sare dupa gust. Se curata dovlecelul de coaja, se da pe razatoare mare, se pune intr-o sita sa se scurga de zeama, apoi il adaugi in aluatul de clatite. Pui si mararul tocat marunt si se lasa compozitia cam 30 de minute sa se odihneasca. Se prajesc apoi clatitele, le presari pe fiecare cu cascaval ras si le impaturesti in patru.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise