Clatite cu gem

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 300ml de lapte sau sifon (sau jumatate lapte, jumatate sifon; se poate si cu apa)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 150 gr faina (sau dupa ochi)
  • esenta rom sau vanilie
  • coaja rasa de lamaie sau portocala

Mod de preparare

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid.

Am batut bine totul cu mixerul.

In continuare, am turnat restul de lichid cate putin si am adaugat faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie nici prea gros dar nici prea subtire... Si sa curga.

Separat, se bate albusul spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. Se amesteca usor de cateva ori.

Intr-o tigaie fierbinte, se toarna 2-3 picaturi de ulei si se adauga din compozitie cat pentru o foaie subtire de clatita.

Cand foile sunt gata, se intinde gemul de orice fel sau creme de ciocolata la alegere. Eu am pus si cateva stafide. Am rasucit in sul... Peste clatite am turnat putina peltea de visine... Si gata...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise